27 Aralık 2015 Pazar

Cevizin Faydaları


              Ceviz içinde barındırdığı yağ profili ve magnezyum sayesinde hafıza, kavrama ve anlama gibi zihinsel faaliyetlere katkıda bulunuyor.
Cevizde yüksek oranda bulunan omega-3 kalp hastalığı , yüksek kan basıncı ve  diyabet riskini azaltıyor.
Çocuklarda uyku düzensizliğini ve davranış bozukluğunu giderdiği görülüyor.
Antioksidanlar bakımından zengin olan ceviz birçok kanseri de önlüyor.
Kemik zayıflamasını ve kemiklerde meydana gelen mineral azalmasını yavaşlatıyor.
Düzenli ceviz tüketen bireylerde ;

·        Kilo verme açısından , tokluk hissinin arttığı
·        Bağışıklık sisteminin güçlendiği
·        Erken yaşlanmanın geciktiği
·        Kemik ve diş yapısının güçlendiği
·        Kalp hastalıklarına yakalanma riskinin azaldığı
·        Kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardım ettiği
·        Hafızayı güçlendirdiği, aynı zamanda unutkanlığı azalttığı
·        Kolestrolü düşürmeye yardım ettiği
·        Fiziksel yorgunluğu önlediği ve mideye fayda sağladığı gözlemlenmiştir.

     Ceviz Ne Kadar Tüketilmelidir ?

Günlük yaklaşık olarak 30 gram ceviz tüketilmesi önerilir.Bu da yaklaşık olarak 5 tam cevize karşılık gelir.Örnek vermek gerekirse bu ölçüde alınan ceviz günlük magnezyum ihtiyacının %11 ini , günlük demir ihtiyacının % 5'ini, günlük besin lifi ihtiyacının %8'ini karşılar.

Daha önceden de söylediğimiz gibi içinde yağ profili bulunan cevizi kilo almak istemeyen bireyler günde 2-3 cevizden fazla tüketmemelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder